Vilka är vi?

Nätverket Liberala seniorer i Skåne ingår i Barbro Westerholms nätverk
Liberala seniorer http://www.folkpartiet.se/liberalaseniorer

Vi startade 2011 och har bildat en liten styrgrupp som f.n. består av
Ingrid Sandelin, Sjöbo ingrid.sandelin@sjobo.nu, Skånesamordnare
Yvonne Jandréus Bingsmarken, Skurup orkide46@gmail.com
Hans Pedersen Dambo, Malmö hans@dambo.net
Tove Klette, Lund tove.klette@lund.se

Vi har tagit till vår uppgift att framför allt engagera oss i s.k. äldrefrågor som i framtiden kommer att kräva mer och mer uppmärksamhet i takt med att vår livslängd blir längre och längre och befolkningen därmed också blir äldre och äldre.
Detta kommer att ställa allt större och annorlunda krav på samhällsresurserna än tidigare.

Därför är det viktigt för oss att ha ett informationsutbyte med Barbro Westerholm och liberala seniorer i andra regioner än Skåne genom att delta i konferenser där vi kan få impulser och idéer från andra. Som ni kan se på en annan sida här står vi själva som värd för en konferens där vi får besök av Barbro den 20 februari i år.

2013 gjorde vi ett studiebesök hos Wästerläkarnas fantastiska äldrevårdcentral i Göteborg. Det gjorde oss entusiastiska och fick oss att skriva en motion till landsmötet om inrättandet av äldrevårdcentraler (ÄVC). Folkpartiet i region Skåne har också drivit denna fråga vilket lett till att Region Skåne först i Sverige har fattat beslut om att införa äldrevårdcentraler i Skåne.

En annan motion vi skrivit till landsmötet handlar om att vi vill komplettera den tillfälliga föräldrapenningen som gör det möjligt för föräldrar eller andra närstående att ta ledigt från jobbet och ta hand om ett tillfälligt sjukt barn ”vabba”. Vi vill införa en tillfällig närståendepenning som gör det möjligt för vuxna barn eller närstående att på samma villkor kunna ta hand om en tillfälligt sjuk äldre människa ”vaffa”.

En annan fråga som är ett sorgligt kapitel i de flesta kommunerna är färdtjänsten som verkligen behöver förbättras.

Men vår lilla styrgrupp kan inte komma så långt om vi inte får stöd från er liberaler i våra skånska kommuner.

Så tveka inte att ta kontakt med oss på info@seniorliberaler.se!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *